Image Alt
fürdés - hegyek - vár - Miskolc

Programok

minden igényt kielégítően

Fürdés

Miskolctapolca minden igényt kielégítő fürdőhely

Miskolctapolcán a pihenés és a szórakozás jól megfér egymás mellett. A fürdőkedvelők számára ideális úti cél, fürdőkomplexuma egyaránt elbűvöl kicsiket és nagyokat. Igénye, hangulata szerint akár naponta válthat fürdőt. Eshet a választás a barlangfürdőre, termálfürdőre, élményfürdőre vagy a strandfürdőre .

Vizében már a honfoglaló magyarok is megmártóztak, Ön se hagyja ki!

Az unikális Barlangfürdő a természet ajándéka. A hegy gyomrából sziklaüregek között feltörő források által táplált szabálytalan barlangi medencék kínálják az egyedi fürdőélményt. Sziklákból ömlő vízzuhatag, örvénylő vízfolyam, dögönyözők, pezsgő víz, sejtelmes hangulatú medencék egyedi, sehol máshol nem tapasztalható hangulatot árasztanak.

A csodálat és a rekreáción túl a termálvíz jótékony hatása számos betegségcsoport kezelésére is alkalmas.

Miskolctapolca új Ellipsum élményfürdőjét 2021. június 12 -én vehették birtokba a fürdőzés kedvelői. Négy évszakos Európa jelenleg legkorszerűbb fürdőegyüttese 8 beltéri, 2 kültéri élmény és pihenő medencével, varázslatos csúzdákkal, tágas belső terekkel szolgálja nyakig merülve a lazítást és a kikapcsolódást.

A sportos mozgást segíti a gazdagon felszerelt fitness terem, a testi-lelki megújulást a masszázsok, a szaunák, a gőzfürdő és a sószobák szolgálják.  Élmény, játék, egészség, szépség, sport, fitness, wellness minden egy helyen.

A Strandfürdő tavasztól őszig a szabadtéri fürdőzés örömét nyújtja hancúrozásra alkalmas családi és 50 m-es versenymedencéjével.  A nyári időben az átjárhatóság biztosított az Ellipsum élményfürdővel.

fortuna-hotel-programok-06
csak kényelmesen - vagy kimerülésig

Túrázás

Fürdés után jöhet egy túrázós nap.

Miskolctapolca a Bükk hegység lábánál a Bükki Nemzeti Park ölelésében sok sétaút, túraútvonal, vonzó kirándulóhelyek kiindulópontja. A képeskönyvbe illő festői tájak felfedező élményéhez nordic walking botokat, térképet biztosítunk, valamint igény esetén uzsonnacsomagot készítünk össze túrázó vendégeink részére.

Lillafüred

A vadregényes bükki kirándulóhelyek gyalogosan, kényelmesebben saját autóval vagy városi buszjárattal is elérhetőek. A város túl felén lévő híres, neves Lillafüred hegyek-völgyek között zakatoló erdei vasúttal is megközelíthető. A kirándulást a Lillafüredi vízesés, források (Szinva forrás), patakok (Garadna patak), barlangok (Szent István barlang, Szent Anna barlang, Szeleta barlang), meredek sziklafalak (Molnár szikla, Látókő), erdők ölelte hegyi tisztások (Jávorkút, Csipkéskút) teszik romantikussá, mely kifogyhatatlan játszótere a gyerekeknek, és remek időtöltést kínál a felnőtteknek.

Szuper családi programként illeszthető be a Lillafüredi libegő, és a Kalandtúra park. A Hámori tó látványa megragadó, és ha bírjuk a túrát tovább könnyedén eljutunk a Garadnai Őskohóhoz. Innen csak 700 m a Garadnai Pisztrángos, mely kihagyhatatlan kulinális élvezetet kínál.

Diósgyőri vár

Kihagyhatatlan miskolci program, mindenképp ajánlott és érdemes felkeresni.  A vár a középkorba repít, Nagy Lajos és Mátyás király udvarába hűen tükrözve az akkori udvari életet és annak szokásait. Fontossága a visegrádi váréval vetekszik, számos történelmi esemény színhelye volt.  A hagyományos vártúrán túl a vár és a mellette lévő Lovagi Tornák Tere nyáron számos kulturális rendezvény színhelye. A vártól könnyű sétával elérhető a nemrég kialakított mesés Tündérkert, mint pihenőpark, mely a kertművészet remeke.

Miskolc

Sokszínű város, melyet 4 városrész, Belváros, Miskolctapolca, Diósgyőr, Lillafüred eltérő turisztikai kínálata tesz vonzóvá. Az ország legrégebben lakott települése, melynek emlékét a város múzeumai, egyedi  gyűjteményei, kiállításai őrzik. A belváros hangulatát a sétaláutca műemlék épületei, környék templomai, hangulatos terei, a várost átszelő Szinva patak hidjai, az utcára kitelepült vendéglátóhelyek teraszai határozzák meg. A belváros fölé emelkedik pincéiről, vinotékáiról híres vulkánikus eredetű Avas domb, melynek a tetején épült Kilátó Miskolc város szimbóluma.

Gazdag kulturális élet folyik a városban, a visszatérő rendezvényeknek hagyománya van, így Miskolc fesztiválvárosként is ismert.

felejthetetlen pillanatok a régióban

Kirándulás

A több napos tartózkodás, üdülés, nyaralás lehetőséget kínál Borsod-Abaúj-Zemplén megye felfedezésére. Hazánk legerdősebb megyéje, ahol a természet, a történelem és a hagyomány találkozik. Világörökség részeként 3 tájegységünk a programok sokaságát kínálja:

  1. Bükki Nemzeti Park az erdő szerelmeseinek
  2. Aggtelek–Jósvafő Baradla barlang, ha a Miskolc környéki barlangok után még többre vágyunk
  3. Tokaj-Hegyalja borvidék vonzó célpont, a borok királya, királyok bora termőhelye

A program tovább tágítható, hiszen várakban, kastélyokban bővelkedünk: Boldogkőváralja, Füzér, Regéc, Edelény, Szerencs, Sárospatak.

Mezőkövesd matyó hagyományai, hímzései a népművészet iránt érdeklődök kedvét szolgálja, de ha már arra tévedünk érdemes megmártózni Zsóry fürdő kénes gyógyvizébe, mely számos fájdalmunkat csillapítani képes.

You don't have permission to register